Прихід весни в Україні повʼязаний із цілою низкою цікавих і навіть магічних народних обрядів. І найвеселішим серед них є свято Масниці, розкішне й щедре, розкинуте на цілий тиждень перед Великоднім постом.
Колодій, Масляниця, Сиропуст, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, Запуски, Загольниця, Бабське свято. Так-так, це все синоніми до слова Масниця − давньої і, на щастя, незабутої народної традиції.
28 лютого студенти та викладачі філологічного факультету весело, із піснями, цікавими конкурсами, інсценізаціями змагалися за звання кращого знавця кулінарних, етично-естетичних і звичаєвих особливостей нашого народу. Нелегко було членам поважного журі, яке очолила завідувач кафедри української мови та літератури, професор Ольга Леонідівна Біличенко, визначити переможця, оскільки всі конкурсанти доволі цікаво представляли свої частування, зважали на їх естетичні та смакові якості, добирали спосіб подачі млинців, вареників, сирників, домашнього медовика.
Завершилося свято приємною церемонією вручення особливої нагороди від кафедри української мови та літератури − Сертифікату РЦ "ТALER" − переможцям цього непростого поєдинку, якими стала команда першокурсників (спеціальність 014 Середня освіта (Українська мова і література)) (куратор Н.І. Кочукова).
Щиро дякуємо всім студентам, кураторам груп, викладачам кафедри української мови та літератури за ці приємні хвилини спілкування в царині весняних народних звичаїв і традицій.