На технологічному факультеті Донбаського державного педагогічного університету в лабораторії харчових технологій було проведено Шоколадний майстер-клас. На майстер-класі були присутніми учні 6-го класу ЗОШ №12 м. Слов’янська. Гості мали змогу не тільки побачити приготування шоколадних цукерок, а й приготувати їх власноруч.
Майстер-клас проводила кандидат педагогічних наук, доцент Лазаренко Наталія Юріївна, досвідчений майстер кулінарної справи.
Учні були ознайомлені із лабораторією харчових технологій, правилами поведінки в навчальній аудиторії. З ними було проведено інструктаж з техніки безпеки.
Програма майстер-класу передбачала ознайомлення з історією виникнення шоколаду, цікавими фактами та міфами про шоколад. Дітям було цікаво дізнатися, яку користь надає це лакомство і про його шкідливість.
У процесі майстер-класу учні запитували, розповідали свої цікаві історії. Склалася дуже добра дружелюбна обстановка. Настрій учасників майстер-класу був доброзичливий.
Присутні із неприхованим захопленням стежили за кожним рухом вправної роботи майстра, з-під рук якого один за одним на столі з'являлись справжні шоколадні цукерки, зроблені власноруч – шедеври кулінарної майстерності.
Вони не тільки простежили за процесом виготовлення цукерок, кожен із присутніх виготовив свої індивідуальні цукерки.
Чималим успіхом користувався й наступний пункт програми заходу – дегустація виготовлених цукерок, які відзначались не лише апетитним естетичним виглядом, а й неповторно ніжним смаком.
Кожному учаснику надавалась можливість означити смакові якості цукерок за їхнім зовнішнім виглядом, смаком та запахом. Кожен відчув себе реальним учасником процесу виготовлення якісних, корисних для всіх цукерок.
Цікавим було те, що наприкінці заходу учні поставили питання: «Які професії надають можливості навчитися готувати їжу?», «Скільки років треба цьому навчаються?» та ін.
Це говорить про те, що подібні заходи є надзвичайно корисними для учнів загальноосвітніх шкіл, оскільки дають змогу безпосереднього ознайомлення з вищим навчальним закладом, сприяють набуттю практичних умінь і навичок, формують культуру споживання їжі, надають можливості у виборі майбутньої професійної діяльності
Проведення майстер-класів з кулінарної майстерності плануються у липні цього року. Запрошуються усі бажаючі!