Кібергігієна або безпека в цифровому середовищі

Минулий тиждень став підсумковим для багатьох наших здобувачів, які навчалися на курсі із основ кібергігієни «Базові правила безпеки в цифровому середовищі».

Курс реалізований завдяки укладеному Меморандуму про взаєморозуміння між нашим університетом та Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США. Впродовж декількох місяців виступала координатором такої співпраці.
За цим курсом навчалося 456 здобувачів різних освітніх рівнів та освітніх програм нашого університету, 350 студентів уже завершили навчання, з яких 21 з оцінкою – 100% правильних відповідей.
Підсумком стали сертифікати від ФЦДР та зарахування здобувачам результатів навчання  одержаних у неформальній освіті у програми навчальних дисциплін ІЦ спрямування.
Приємною несподіванкою для 7 студентів (представників кожного факультету), які першими зареєструвалися та завершили курс з оцінкою 100%, стали подарункові сертифікати для оплати додаткових освітніх послуг (конференції, тренінги, майстер-класи, дистанційні курси тощо).
Під час підсумкового заходу студенти поділилися враженнями від навчального курсу. Особливо цікавим та корисним для них стало наявність анімованих відео (ситуації з реального життя), інтерактивних вправ, можливість навчатися іншими мовами (зокрема, англійською).
Співпраця з ФЦДР продовжується в межах проєкту «Розробка та інтеграція ІТ курсу з елементами кібербезпеки у ДДПУ» (термін дії проєкту: грудень 2020 р. ‒ квітень 2022 р.).

Координатор проєкту,
доктор педагогічних наук, професор Набока О.Г.