Розпочато впровадження навчального курсу з основ кібергігієни

Кібербезпека є неодмінною складовою щоденного життя не лише підприємств, міністерств та держави, але й пересічних користувачів мережі Інтернет та приладів, які до неї підключені. Вона охоплює все, що стосується захисту особистої інформації, інтелектуальної власності, даних, а також державних і галузевих інформаційних систем від крадіжки і пошкодження. Кібергігієна – це базові правила цифрової (кібер) безпеки прі роботі в Інтернеті. Через масове збільшення кількості інтернет-шахрайств, кібергігієна стала актуальною темою обговорення в суспільстві впродовж останніх років. Курс дозволить дізнатися про основні загрози в цифровому просторі, зрозуміти, яка інформація є головною ціллю хакерів та запам’ятати основні рекомендації щодо захисту власних даних, безпечного користування електронними пристроями та інформаційними ресурсами.

Для кого цей курс?

Цей курс розрахований на студентську аудиторію та всіх тих, чиє повсякдення не обходиться без комп’ютерів, смартфонів та планшетів.

Реєстрація на участь у курсі:

https://cybereducation.org/

Курс є повністю безкоштовним та не потребує попередньої технічної підготовки/знань із цифрової безпеки.

Курс відкритий для реєстрації та навчання для здобувачів вищої освіти та майбутніх абітурієнтів Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет», який є партнером Проєкту CRDF Global з розвитку кібербезпеці в Україні.

 

Контактні особи від ДДПУ:

Набока Ольга Георгіївна ‒ перший проректор із науково-педагогічної роботи ДДПУ, доктор педагогічних наук, професор (e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.);

Демченко Марина Олександрівна ‒ методист навчально-методичного відділу ДДПУ (e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).