Розпочато впровадження сертифікатних програм

У ДВНЗ "Донбаський державний педагогічний університет" розпочато впровадження сертифікатних програм для педагогічних працівників закладів освіти.
 
З 30.11.2021 року по 10.12.2021 року кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри логопедії та спеціальної психології Кордонець Вікторією Володимирівною проведені заняття за сертифікатною програмою "Інноваційні логопедичні технології в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами".
Кількість слухачів: 30 осіб (вчителі Комунального закладу "Куп'янська спеціальна школа" Харківської обласної ради та вихователі Миколаївської спеціальної ЗОШ-інтернат №7 Донецької обласної ради).
На заняттях обговорювалися проблемні питання щодо основ професійного розвитку вчителя-логопеда, розвитку професійних компетентностей сучасного фахівця закладу освіти тощо. Особлива увага приділялася використанню новітніх логопедичних технологій роботи з дітьми із ООП.
Слухачі, які успішно виконали завдання та склали підсумковий тест, отримали сертифікати.
Бажаємо подальших успіхів!
 
 
 
 

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації»

29 січня 2021 року здобувач 1 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (педагогічний факультет, спеціальність 232 Соціальне забезпечення, денна форма навчання) Семікоз Назар взяв участь у Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації» (29.01.2021 р., м. Переяслав).

Результати наукового дослідження розміщено у збірнику матеріалів конференції.

Бажаємо подальших успіхів!

 

 

 

 

Онлайн-тренінг для тренерів «Безпечна міграція, навчання та працевлаштування»

19-20 лютого 2021 року здобувачі 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (педагогічний факультет, спеціальність 232 Соціальне забезпечення, денна форма навчання) Хавіков Микита та Якимчук Анастасія взяли участь у дводенному онлайн-тренінгу для тренерів «Безпечна міграція, навчання та працевлаштування», що проводився Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» у співпраці з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ).

 

Вітаємо з успішним завершенням навчання та отриманням відповідних документів (сертифікати)!

Бажаємо подальших успіхів!

Вебінар «Онлайн навчання як нетрадиційна форма сучасної освіти на прикладі платформи MOODLE»

 

У період з 9 по 16 листопада 2020 року здобувачі 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти (спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки) Беззубова Ганна, Блажей Степан, Гончарова Наталія, Залозна Альона, Передненко Максим, Поляков Максим, Смоляр Єлизавета взяли участь у міжнародному підвищенні кваліфікації (Вебінар).

Організатори міжнародного підвищення кваліфікації (Вебінару): Інститут Науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян.

Програма міжнародного підвищення кваліфікації (Вебінару) включає в себе виконання навчального навантаження.

Навчальне навантаження міжнародного підвищення кваліфікації (Вебінару) становить 1,5 кредити ЄКТС (45 години):              з них лекційних – 12 год., практичних - 20 год., самостійна робота - 13 годин.

 

Вітаємо здобувачів вищої освіти з успішним завершенням навчання та отриманням відповідних документів (сертифікати)!

Бажаємо подальших успіхів!

Кібергігієна або безпека в цифровому середовищі

Минулий тиждень став підсумковим для багатьох наших здобувачів, які навчалися на курсі із основ кібергігієни «Базові правила безпеки в цифровому середовищі».

Курс реалізований завдяки укладеному Меморандуму про взаєморозуміння між нашим університетом та Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США. Впродовж декількох місяців виступала координатором такої співпраці.
За цим курсом навчалося 456 здобувачів різних освітніх рівнів та освітніх програм нашого університету, 350 студентів уже завершили навчання, з яких 21 з оцінкою – 100% правильних відповідей.
Підсумком стали сертифікати від ФЦДР та зарахування здобувачам результатів навчання  одержаних у неформальній освіті у програми навчальних дисциплін ІЦ спрямування.
Приємною несподіванкою для 7 студентів (представників кожного факультету), які першими зареєструвалися та завершили курс з оцінкою 100%, стали подарункові сертифікати для оплати додаткових освітніх послуг (конференції, тренінги, майстер-класи, дистанційні курси тощо).
Під час підсумкового заходу студенти поділилися враженнями від навчального курсу. Особливо цікавим та корисним для них стало наявність анімованих відео (ситуації з реального життя), інтерактивних вправ, можливість навчатися іншими мовами (зокрема, англійською).
Співпраця з ФЦДР продовжується в межах проєкту «Розробка та інтеграція ІТ курсу з елементами кібербезпеки у ДДПУ» (термін дії проєкту: грудень 2020 р. ‒ квітень 2022 р.).

Координатор проєкту,
доктор педагогічних наук, професор Набока О.Г.